La Cambra, compromesa amb la sostenibilitat i l’eficiència energètica

L’ens de comerç de Terrassa ha participat en l’impuls del Green Job Charter, el compromís europeu empresarial per promoure les activitats vinculades al medi ambient i a crear les condicions perqu l`’ocupació verda creixi

En el marc de la Conferència Final del projecte europeu EGREJOB (Euro-Mediterranean Green Jobs) per a la formació en competències professionals en l’àmbit de la gestió del medi ambient i la sostenibilitat, els socis del projecte han impulsat el Green Job Charter (Carta de les Professions Sostenibles), que dóna el tret de sortida a la formalització i posada en marxa de la innovadora plataforma empresarial europea formada per empreses que es comprometen de forma activa a promoure les condicions favorables per a la formació i desenvolupament de les noves professions i a l’ocupació en l’entorn de la sostenibilitat i el medi ambient, així com contribuir a facilitar la mobilitat dels joves professionals entre els països europeus membres del projecte.

Els socis del projecte EGREJOB es comprometen a afavorir un model de gestió sostenible i donar suport a la formació orientada a les professions vinculades a la gestió sostenible i la seva implementació, contribuint a incrementar l’ocupació especialment entre la població jove.

La Conferència Final del projecte europeu EGREJOB s’ha celebrat els dies 3 i 4 de març a Florència. Els socis del projecte EGREJOB, que reconeixen la importància dels llocs de treball verds i del desenvolupament sostenible, es comprometen a crear les condicions perquè creixi i es desenvolupi ocupació basada en professions orientades a reduir l’impacte mediambiental i socioeconòmic negatiu i afavorir el desenvolupament econòmic sostenible, especialment entre la població jove, donar suport actiu a la formació i el seu desenvolupament, així com impulsar el procés de transformació dels sistemes socioeconòmics cap a un model més sostenible i desenvolupar totes les activitats definides en el seu pla d’acció en l’àmbit de la formació, ocupació, coneixement i promoció dels models de gestió sostenible.

Un total de 20 empreses i organitzacions europees convidades a la Conferència Final, a més a més de les organitzacions associades al projecte EGREJOB, han manifestat el seu compromís a adoptar conductes orientades a la formació, la promoció i el creixement de llocs de treball vinculats a la gestió del medi ambient, la sostenibilitat i l’eficiència energètica.

Sota el lema de ”Fent realitat els llocs de treball verds al territori de l’Euro-Mediterrània”, la Conferència Final ha acollit una sèrie de ponències i sessions de treball, a més a més d’una sessió plenària. Paral·lelament, les empreses i organitzacions han mantingut una sessió d’anàlisi i debat per definir accions futures i donar continuïtat a les propostes i accions desenvolupades pels socis del projecte EGREJOB en el marc de la formació de competències de les noves professions vinculades al desenvolupament i l’economia sostenible, així com potenciar la seva visibilitat i promoció.

També els estudiants han participat en un start up laboratori per a la creació d’una empresa basada en un model sostenible d’economia verda. De la mà de la Cambra de Terrassa hi ha participat un grup de tres joves que han completat l’itinerari formatiu sota els paràmetres del projecte EGREJOB.

En el marc de la jornada també s’han celebrat tres conferències orientades a presentar els projectes impulsats i desenvolupats en el marc del projecte europeu EGREJOB. En el marc d’aquesta conferència, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha tingut un especial protagonisme amb la presentació d’un nou projecte impulsat per l’Ajuntament de Rubí, com a continuació del projecte Rubí Brilla que continua en la línia de crear ocupació, optimitzar la gestió i us de l’energia i la transformació de zones claus de la ciutat.

L’entitat terrassenca conjuntament amb les empreses que han participat en el projecte EGREJOB han desenvolupat un pla d’acció orientat a promoure coneixement i sinèrgies des de la perspectiva institucional per reforçar les accions i valors que promou el projecte europeu. En aquest sentit, una comissió de representants de la Cambra i empresaris van participar en una trobada amb directius de la Unió per la Mediterrània (UFM) el dia 26 de febrer per establir oportunitats de col·laboració.

http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/?id=29535#.VvAXrhLhB-X

IMG_2327